Praksis i Fjordkysten og Sunnfjord

Hei, mitt navn er Amalie og har de 3 siste ukene vært i praksis hos Fjordkysten og Sunnfjord. Jeg studerer Natur og opplevelse basert reiseliv på Hvl i Sogndal, på studiet lærer vi alt om reiseliv, til og med hvordan og guide. Da vi fikk vite at vi skulle ha praksis så var Fjordkysten og Sunnfjord en av de første jeg tenkte på. Jeg er veldig hjemmekjær av meg, både på grunn av folka, men også naturen rundt. Så det å ha praksis og lære om nærmiljøet og se på det potensialet det har er veldig spennende. Grunnen til at jeg valgte praksis i et destinasjonsselskap er fordi det virket spennende og en plass jeg fikk være med på mye forskjellig.  De siste 3 ukene har jeg vært med på filminnspilling, skrive brosjyrer og skrive informasjon om forskjellige plasser. Det har vært tre veldig gøye uker, og jeg føler jeg har mye mer forståelse over det materiellet vi har lært. 

Jeg ble møtt med hyggelige folk, og fikk en liten forklaring på hvordan et destinasjonsselskap funker. Jeg fikk inntrykk av er at de har en lidenskap for det dem holder på med, og at de har et utrolig godt samhold. Den første uken startet med filming i Førde. Det å få være med og se på hvordan de filma og snakka med potensielle medlemmer var veldig lærerikt. Så ukene etterpå ble det skriving om de ulike plassene og til diverse brosjyrer. Det å skrive det på en måte som skal lokke kunder dit var en utfordring i starten, men samtidig veldig gøy. Jeg har til og med fått prøvd meg på å filme til Tik Tok. Det har virkelig vært mange forskjellige arbeidsoppgaver disse tre ukene. Men samtidig virker det som om det er sånn det er og jobbe i et destinasjonsselskap. At man har mange ulike roller, og at man ikke kun jobber med en ting.

Det har vært noen veldig gøye uker med koselige folk, og jeg har virkelig fått prøvd hvordan det er å jobbe med destinasjonsutvikling.  Så jeg vil takke Fjordkysten og Sunnfjord for at jeg fikk ha praksis med dem, og at de tok meg så godt imot som dem gjorde.